Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Urfa fındığının (Antep fıstığı) meşhur olmasının birkaç nedeni vardır:
- Tat ve kalite: Urfa fıstığı, yağlı ve ince kabuklu yapısıyla kendine özgü bir tada sahiptir 1.
- Üretim: Şanlıurfa bölgesinde yetişen fıstık, bölgede yeterli sanayi olmaması nedeniyle Gaziantep'teki fabrikalarda işlenir 1. Bu durum, Urfa fıstığının Antep fıstığı olarak bilinmesine yol açar 1.
- Üretim miktarı: Şanlıurfa, Antep fıstığı üretiminde önemli bir yere sahiptir 5. 2020 yılında 124 tonluk üretimle rekor kırmıştır 5.
- Besin değeri: Lif, protein, çeşitli vitaminler ile demir ve kalsiyum içeren Urfa fıstığı, besleyici bir yapıya sahiptir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: