Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Un böceklenmesini önlemek için şu yöntemler uygulanabilir:
- Defne yaprağı kullanmak: Un kabına 1-2 adet defne yaprağı koymak, doğal bir böcek kovucu görevi görür 134.
- Serin ve kuru ortamda saklamak: Un, serin, kuru ve karanlık bir yerde muhafaza edilmelidir 145.
- Cam kavanoz kullanmak: Un, hava geçirmez cam kavanozlarda saklanmalıdır 125.
- Sıkıca kapatmak: Unun saklandığı kabın kapağı sıkıca kapatılmalıdır 15.
- Plastik yerine cam tercih etmek: Plastik kaplar yerine cam kavanozlar, içerideki nemi daha iyi kontrol ettiği için tercih edilmelidir 12.
- Tahta kaşık kullanmak: Unu alırken tahta kaşık kullanılmalıdır; metal kaşıklar nemi iletebilir ve böceklenme riskini artırabilir 5.
- Orijinal ambalajda saklamak: Un, orijinal ambalajında saklanacaksa, ambalajın üzerine hava geçirmez bir poşet geçirilebilir 25.
- Küçük miktarlar almak: Uzun süre bekletilen unun böceklenme riski daha yüksektir, bu nedenle ihtiyaç kadar un alınarak daha sık taze un kullanılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: