• Buradasın

    Ucuz etin yahnisi neden tatsız olur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Ucuz etin yahnisi tatsız olur" atasözü, ucuz alınan mallarda kalite bulunmayacağını ifade eder 12. Bu nedenle, bu tür mallardan istenildiği gibi fayda sağlanamaz ve yeterince yararlanılamaz 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En güzel yahni nasıl yapılır?

    En güzel yahniyi yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz: Malzemeler: - 500 gram yağsız kuşbaşı et (dana veya kuzu eti) - 10-15 adet arpacık soğan - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı tereyağı - 3 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı: 1. Dana etlerini düdüklüye alın ve kavurun. 2. Ayrı bir tencereye yağı alın. 3. Üzerine etleri alın. 4. Soğanların dağılmaması için pişirme işlemini kısık ateşte ve çok fazla karıştırmadan sürdürün. 5. Yahni hazır olduğunda pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, yahniye sarımsak, defne yaprağı ve biberiye ekleyerek farklı aromalar katabilirsiniz.

    Et yahni yaparken et nasıl mühürlenir?

    Et yahni yaparken eti mühürlemek için aşağıdaki adımları izlemek gerekir: 1. Et seçimi: Kaliteli, yüksek aromalı ve mermerimsi yağ dokusuna sahip bir et tercih edilmelidir. 2. Tavanın ısıtılması: Döküm tava, ocakta yüksek ateşte yaklaşık 8-9 dakika ısıtılmalıdır. 3. Yağlama ve tuzlama: Tavaya eti koymadan önce ayçiçeği, mısırözü ya da fındık yağı gibi kızartmada kullanılan yağlardan biri ile bir fırça yardımı ile her iki tarafı iyice yağlanır ve ardından deniz tuzu ile tuzlanır. 4. Etin tavaya konulması: Et, tavaya yavaşça bırakılır ve o şekilde sabit tutulur. 5. Pişirme: Etin bir yüzünün mühürlenmesi 3-5 dakika sürer. Eti dinlendirmek için, alüminyum folyoyu parlak kısmı altta kalacak şekilde mutfak tezgahı üzerine açıp eti sarıp 3-4 dakika dinlendirmek önerilir.