Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu balık, yani lakerda, sağlıklı bir besin olarak kabul edilir ve aşağıdaki nedenlerden dolayı yenmelidir:
- Yüksek besin değeri: Lakerda, protein, omega-3 yağ asitleri, B12 vitamini, fosfor, iyot, selenyum, çinko gibi önemli besin öğeleri içerir 13.
- Kalp ve damar sağlığı: Kalp ve damar sağlığını korumaya, kolesterolü düşürmeye yardımcı olur 13.
- Bağışıklık sistemi: Bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek olur 3.
- Probiyotikler: Fermantasyon süreciyle olgunlaştığı için, sindirim sisteminin düzenlenmesine katkıda bulunan probiyotik bakteriler içerir 13.
- Kolay sindirim: Lakerda, kolay sindirilebilen bir gıdadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: