Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trüf yağı, yemeklerin lezzetini artırmak için kullanılan bir yağdır 12. Genellikle makarna, pizza ve sebze yemeklerinin üstüne dökülerek kullanılır 12.
Trüf yağının bazı faydaları:
- Yüksek protein ve mineral içeriği 13. Trüf mantarı, mineral açısından zengin olduğundan trüf yağı da vücut sağlığını koruyan ve güçlendiren mineraller içerir 1.
- Antioksidan özelliği 4. Polifenoller bakımından zengin olan trüf yağı, oksidatif hasarı ve hücre hasarını önler 4.
- Kalp sağlığına faydaları 4. Yüksek kolesterol ve tansiyon seviyelerini düşürerek kalp hastalıklarını önleyebilir 4.
- Beyin fonksiyonunu destekleme 4. Sağlıklı yağ alımı, beyin işlevini geliştirebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: