Buradasın
Turşu üzerinde oluşan beyaz tabaka nasıl temizlenir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turşu üzerinde oluşan beyaz tabaka, genellikle maya veya küf kaynaklı olup, temizlenmesi için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Tuz Oranını Ayarlayın: Turşu suyundaki tuz oranının %8-10 arasında olmasına dikkat edin 13.
- Sebzeleri ve Kavanozları Temizleyin: Sebzeleri iyice yıkayın ve turşu için kullanacağınız kavanozları sıcak suyla sterilize edin 13.
- Suyun İçinde Tutun: Sebzelerin salamura suyunun içinde tamamen kalmasını sağlayın, yüzeye çıkanları ağırlık koyarak tekrar suya batırın 13.
- Serin ve Karanlık Bir Yerde Saklayın: Turşuyu 15-20°C arasında serin bir ortamda, karanlık bir yerde muhafaza edin 13.
- Sirke Ekleyin: Salamuraya biraz sirke eklemek, maya ve küf oluşumunu engelleyen asidik ortamı sağlar 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: