• Buradasın

    Türkmen jelebesi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Türkmen jelebesi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 2 su bardağı un 12
    • 1 su bardağı ılık su 12
    • 2 yemek kaşığı pirinç unu 12
    • 2 yemek kaşığı yoğurt 12
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu 12
    • 1 çay kaşığı zerdeçal 12
    • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ (kızartmak için) 2
    • 2 su bardağı toz şeker 2
    • 1 su bardağı su 2
    • 2 yemek kaşığı gül suyu 12
    • 1 yemek kaşığı limon suyu 2
    • File badem (servis için) 2
    Yapılışı:
    1. Un, ılık su, pirinç unu, yoğurt, kabartma tozu ve zerdeçalı derin bir kabın içine alıp güzelce karıştırın 2. Akışkan kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz 2.
    2. Eğer hamur yoğun kıvamlıysa biraz su ilave edin 2. Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın 2.
    3. Su ve şekeri derin bir tencerenin içine alın, şeker eriyip su kaynamaya başlayınca gül suyunu ve limon suyunu ilave edin 2. Biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın 2.
    4. Dinlenen hamurun içinde kabarcıklar oluşacak 2. Bu hamuru boş ve temiz bir ketçap veya mayonez şişesinin içine aktarın 2.
    5. Tavanın içine yağı koyup kızdırın 2. Şişedeki hamuru içten dışa doğru büyüyen daireler şeklinde veya dilediğiniz bir şekilde sıkın 2.
    6. Şekilli döktüğünüz hamurları arkalı önlü kızartın 2. Kızartma işlemi bittikten sonra kızarmış hamurları ılınan şerbete batırın 2. Bu işlemleri bütün hamur bitene kadar tekrarlayın 2.
    7. Jalebi tatlınız hazır, üzerine file badem serpip servis edin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Türkmen jelepi hangi yöreye ait?

    Türkmen jelepi oyunu, Türkmenistan'a özgü bir halk dansıdır.