Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkmen jelebesi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 su bardağı un 12
- 1 su bardağı ılık su 12
- 2 yemek kaşığı pirinç unu 12
- 2 yemek kaşığı yoğurt 12
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 12
- 1 çay kaşığı zerdeçal 12
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ (kızartmak için) 2
- 2 su bardağı toz şeker 2
- 1 su bardağı su 2
- 2 yemek kaşığı gül suyu 12
- 1 yemek kaşığı limon suyu 2
- File badem (servis için) 2
Yapılışı:
- Un, ılık su, pirinç unu, yoğurt, kabartma tozu ve zerdeçalı derin bir kabın içine alıp güzelce karıştırın 2. Akışkan kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz 2.
- Eğer hamur yoğun kıvamlıysa biraz su ilave edin 2. Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın 2.
- Su ve şekeri derin bir tencerenin içine alın, şeker eriyip su kaynamaya başlayınca gül suyunu ve limon suyunu ilave edin 2. Biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın 2.
- Dinlenen hamurun içinde kabarcıklar oluşacak 2. Bu hamuru boş ve temiz bir ketçap veya mayonez şişesinin içine aktarın 2.
- Tavanın içine yağı koyup kızdırın 2. Şişedeki hamuru içten dışa doğru büyüyen daireler şeklinde veya dilediğiniz bir şekilde sıkın 2.
- Şekilli döktüğünüz hamurları arkalı önlü kızartın 2. Kızartma işlemi bittikten sonra kızarmış hamurları ılınan şerbete batırın 2. Bu işlemleri bütün hamur bitene kadar tekrarlayın 2.
- Jalebi tatlınız hazır, üzerine file badem serpip servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: