Türkmen jelebesi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 2 su bardağı un - 1 su bardağı ılık su - 2 yemek kaşığı pirinç unu - 2 yemek kaşığı yoğurt - 1 çay kaşığı kabartma tozu - 1 çay kaşığı zerdeçal - Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ (kızartmak için) - 2 su bardağı toz şeker - 1 su bardağı su - 2 yemek kaşığı gül suyu - 1 yemek kaşığı limon suyu - File badem (servis için) Yapılışı: 1. Un, ılık su, pirinç unu, yoğurt, kabartma tozu ve zerdeçalı derin bir kabın içine alıp güzelce karıştırın. 2. Eğer hamur yoğun kıvamlıysa biraz su ilave edin. 3. Su ve şekeri derin bir tencerenin içine alın, şeker eriyip su kaynamaya başlayınca gül suyunu ve limon suyunu ilave edin. 4. Dinlenen hamurun içinde kabarcıklar oluşacak. 5. Tavanın içine yağı koyup kızdırın. 6. Şekilli döktüğünüz hamurları arkalı önlü kızartın. 7. Jalebi tatlınız hazır, üzerine file badem serpip servis edin.