Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'ye özgü bazı peynirler şunlardır:
- Ezine Peyniri: İnek, koyun veya keçi sütünden yapılan, sert veya yumuşak seçenekleri olan bir peynirdir 13.
- Tulum Peyniri: Koyun ya da keçi sütünden üretilen, en az üç ile altı ay arası tulumlarda bekletilen olgun bir peynirdir 13.
- Antep Peyniri: Gaziantep meralarında otlatılan küçükbaş hayvanların sütünden yapılan, oval şekilli bir peynirdir 13.
- Divle Obruk Peyniri: Karaman'da koyun ve keçi sütünden elde edilen, obruk mağaralarında olgunlaşan bir peynirdir 13.
- Civil Peyniri: Yağı alınmış taze sütten üretilen, hafif ekşi bir tada sahip bir peynirdir 13.
- Kars Kaşarı: Kars ve Ardahan illerindeki meralarda otlayan hayvanların sütünden yapılan özel bir peynirdir 13.
- Mihaliç Peyniri: Marmara Bölgesi'nde üretilen, keskin ve tuzlu tadıyla bilinen bir peynirdir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: