Buradasın
Türkiye'de kaç çeşit yöresel et var?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'de birçok çeşit yöresel et yemeği bulunmaktadır. İşte bazıları:
- Adana Kebap: Adana ilinde meşhur olan, baharatlı kıyma etiyle hazırlanan bir kebap türüdür 13.
- İnegöl Köfte: Bursa'nın İnegöl ilçesinde yapılan, dana kıyması, soğan, yumurta ve baharatlarla hazırlanan bir köftedir 1.
- Antep Lahmacun: Gaziantep'in ince hamurla yapılan ve dana veya koyun kıyması, domates, soğan, biber ve baharatlarla hazırlanan lahmacunu 1.
- Tandır Kebabı: Doğu Anadolu Bölgesi'nde yapılan, dana eti veya kuzu etiyle hazırlanan ve tandır fırında pişirilen bir kebap türüdür 13.
- Ciğerli Ekmek: Eskişehir'de tavuk veya dana ciğeriyle yapılan bir yemektir 1.
Bu liste, Türkiye'deki yöresel et yemeklerinin sadece birkaç örneğini içermektedir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: