Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'de yaygın olarak tüketilen dört ana şalgam çeşidi bulunmaktadır:
- Klasik (Beyaz) Şalgam: Mor havuç ve şalgam kökünden yapılır, fermente olduktan sonra ekşi bir tat kazanır 15.
- Acılı Şalgam: İçine ekstra acı biber eklenerek yapılır 15.
- Kırmızı (Havuçlu) Şalgam: Havuç ilavesiyle daha tatlı ve renkli bir hale getirilir 5.
- Beyaz Şalgam (Havuçsuz): Sadece şalgam kökü ile yapılır, havuç ve acı biber eklenmez 5.
Ayrıca, Doğanay Gıda gibi bazı markalar, daha yoğun bir tat sunan Gurme Şalgam gibi farklı çeşitler de geliştirmiştir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: