Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk salsa yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 2 büyük domates 3;
- yarım kırmızı soğan 3;
- 2 közlenmiş kırmızı biber 3;
- 2 diş sarımsak 3;
- 3 dal kişniş yaprağı 3;
- 1 çay kaşığı tuz 3;
- yarım çay kaşığı karabiber 3;
- 2 yemek kaşığı acı sos (tabasco veya sriracha) 3.
Yapılışı:
- Domatesleri bir kaseye ekleyin 2.
- Üzerine biberleri ilave edin 2.
- Soğanları ekleyin 2.
- Tabasco sosunu ekleyin 2.
- Sıktığınız yarım lime suyunu ekleyin 2.
- Kişnişleri ve 2 diş sarımsağı ekleyin 2.
- Tuz ve karabiberi ekleyin 2.
- Karıştırdıktan sonra bir kaseye alın 2.
Püf noktası: Tabasco veya sriracha yerine başka bir acı sos kullanılabilir 2. Kişniş yerine maydanoz, lime yerine normal limon kullanılabilir 2.
Ayrıca, Pinterest sitesinde "traditional turkish salsa recipe" araması yaparak farklı Türk salsa tariflerine ulaşabilirsiniz 3.
Not: Bu tarif, Meksika mutfağındaki salsa sosunun bir yorumu olup, orijinal salsa tarifinden farklı olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: