Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuile kalıbı yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Hamur Hazırlığı: Temel tuile hamuru için un, tereyağı, şeker ve yumurta akını karıştırın 1. Hamuru lezzetlendirmek için portakal veya limon kabuğu rendesi, çikolata, baharat, susam gibi malzemeler ekleyebilirsiniz 1.
- Dinlendirme: Hazırlanan hamuru 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin 1.
- Şekillendirme: Dinlendirilmiş hamuru, pişirmeye en uygun şekilde şekillendirin 1. Örneğin, tuile kurabiyeleri kıvrık şekil vermek için hafifçe sıvı yağla yağlanmış merdane veya özel tuile kalıbı kullanabilirsiniz 1.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış fırında, kenarları kahverengi renk alıncaya kadar 8-10 dakika pişirin 1.
- Soğutma: Kurabiyeleri fırından çıkarıp tepsiden aldıktan sonra kalıp üzerinde bir süre soğumaya bırakın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: