Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trombosit seviyesini artıran bazı yiyecekler şunlardır:
- Bal Kabağı: Aminoasitler ve vitaminler açısından zengindir, kan trombosit miktarını artırır 1.
- Turunçgiller: Yüksek orandaki C vitamini sayesinde trombosit miktarında artış sağlayabilir 1.
- Hint Bektaşi Üzümü: A vitamini ve C vitamini içeriği ile trombosit yapımını destekler 1.
- Aloe Vera: Antioksidan özelliklere sahip olup, trombosit oluşumunu hızlandırır 1.
- Ispanak: Yüksek protein ve K vitamini içeriği ile trombosit oluşumunda önemlidir 13.
- Papaya: İç kısmı ve yaprakları trombosit seviyesinin artırılmasına faydalıdır 1.
- Pancar: K, A ve C vitamini açısından zengin olup, trombosit sentezini artırır ve güçlenmelerini destekler 1.
Ayrıca, yeşil mercimek ve Antep fıstığı da trombosit için şifalı bitkiler arasında yer alır 1.
Beslenme düzeninizi değiştirmeden önce bir doktora danışmanız önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: