Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trigliserid seviyesini düşürmek için beslenme düzeninde şu değişiklikler yapılabilir:
- Tam tahıllı besinler tüketmek: Yulaf, arpa, mısır, pirinç, buğday, kepekli makarna gibi lif oranı yüksek gıdalar trigliserid seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir 145.
- Omega-3 yağ asitleri almak: Somon, uskumru, sardalye, ton balığı ve alabalık gibi balıklar omega-3 açısından zengindir ve trigliserid düzeylerini azaltabilir 145.
- Sağlıklı yağlar tercih etmek: Zeytinyağı, kanola yağı, fındık yağı ve avokado yağı gibi doymamış bitkisel yağlar uygun seçeneklerdir 145.
- Daha çok sebze ve meyve yemek: Brokoli, lahana, yeşil fasulye, semizotu ve kırmızı turp gibi sebzeler ile adaçayı, kekik, nane ve maydanoz gibi baharatlar faydalı olabilir 45.
- Fruktoz tüketimini sınırlamak: Fruktoz oranı yüksek meyvelerden (mango, muz, üzüm vb.) uzak durulmalı veya az tüketilmelidir 1.
Trigliserid seviyesini düşürmek için beslenme düzeninde yapılacak değişiklikler kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bu nedenle, bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: