• Buradasın

    Trakya kahvaltıları nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Trakya kahvaltılarında yer alan bazı lezzetler:
    • Peynirler: Edirne peyniri, Trakya eski kaşarı, inek peyniri, koyun peyniri, keçi peyniri, lor peyniri, dil peyniri 145.
    • Hamur işleri: Cizleme, akıtma, gözleme, yarımca, lokma, keçi patisi, rumeli katmeri, boşnak mantısı, arnavut böreği 14.
    • Diğer lezzetler: Ekşimikli biber, manda yoğurdu, badem ezmesi, Trakya çiçek balı, kavala kurabiyesi 125.
    • Kışlık lezzetler: Acı ve tatlı kahvaltılık salçalar, menemenlik soslar, acuka, lutenitsa, sütlü biber turşusu, yağlı biber turşusu, balık biberi turşusu, közlenmiş biber ve patlıcan konserveleri 4.
    Trakya kahvaltılarında genellikle bol peynir, çeşitli hamur işleri ve organik ürünler tercih edilir 45.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Edirne yöresel kahvaltıları nelerdir?

    Edirne'nin yöresel kahvaltılarından bazıları şunlardır: Çiğ börek. Peynir çeşitleri. Zeytin. Simit. Domates-biber kombinasyonu. Edirne'de kahvaltı yapılabilecek bazı mekanlar ise şunlardır: Tadım Kahvaltı Salonu; Bence Mola Cafe; Nehir Kahvaltı Salonu; Has Bahçe 22.5; Limon Cafe; Bizim Bahçe Kahvaltı Salonu; Lalezar Restaurant; Tulipa Cafe Restaurant; Taze Cafe. Kahvaltı mekanlarının çeşitliliği ve sundukları lezzetler zamanla değişebilir. Güncel bilgiler için doğrudan ilgili mekanlarla iletişime geçilmesi önerilir.

    Trakya kapaması içinde ne var?

    Trakya kapamasının tavukları için malzemeler: 12 adet tavuk baget; 1 adet kuru soğan (orta boy); 2 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı tane karabiber; 1 adet havuç; 5 dal maydanoz sapı; 1 adet defne yaprağı; 2 litre soğuk su. Trakya kapamasının pilavı için malzemeler: 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 yemek kaşığı tereyağı; 2 adet kuru soğan (orta boy); 3 su bardağı baldo pirinç; 1 su bardağı pilavlık bulgur; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 yemek kaşığı kuru nane; 1 çay kaşığı toz kırmızı biber; 1 litre tavuk suyu. Trakya kapaması, tavuk ve pilavın tek bir tepside buluşmasıyla hazırlanan bir yemektir.

    Trakya'nın neyi meşhur?

    Trakya Bölgesi'nin meşhur olan bazı şeyleri şunlardır: Yemekler: Tekirdağ köftesi; Edirne tava ciğeri; Hayrabolu tatlısı; Peynir helvası; Burma sucuk; Satır köfte; Cizleme; Manca. İçecekler: Surutka; Şerbetler (reyhan, vişne, lohusa, gelincik); Koruk suyu, erik suyu ve hardaliye. Tarım ürünleri: Ay çekirdeği; Tekirdağ karpuzu. Tarihi yerler: Selimiye Camii (Edirne); Vize mağara manastırları.