Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trakya kahvaltılarında sunulan bazı lezzetler şunlardır:
- Akıtma: Tavuk ve lor peyniri ile servis edilen, krepe benzeyen bir kahvaltılık 13.
- Tekirdağ Köftesi: Dana eti kaburgası ve irmik ile yapılan, baharatlı bir tada sahip köfte 14.
- Damat Paçası: Tavuk suyu ile ıslatılmış yufkaların üzerine tavuk, yoğurtlu beşamel ve tereyağı konularak yapılan bir yemek 14.
- Peynir Helvası: Yağlı ve tuzsuz koyun peynirinden yapılan, fırında pişirilen bir tatlı 14.
- Badem Ezmesi: Edirne'ye özgü, Türk kahvesi yanında servis edilen az kalorili bir tatlı 14.
- Hayrabolu Tatlısı: İrmik ve peynirle yapılan, bol şerbetli bir tatlı 14.
- Kavala Kurabiyesi: Edirne bademli kurabiyesi olarak da bilinen, ay şeklinde veya lokmalık küp şeklinde servis edilen bir atıştırmalık 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: