Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Toptan bazlama üretimi için aşağıdaki adımlar izlenir:
- Malzeme Hazırlığı: 50 kg un, 2 kg tuz, 3 kg maya (ekmek mayası, S. cerevisiae) ve 45 kg su karıştırılır 23.
- Yoğurma: Karışım, hamur yoğurma makinesinde yoğrulur 23.
- Mayalanma: Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamurlar, 1,5 saat mayalanması için bekletilir 23.
- Beze Haline Getirme ve Açma: Mayalanan hamurlar bezelere ayrılır ve 20 cm çapında açılır 23.
- Pişirme: Açılmış bazlamalar, 5 dakika pişirilir 23.
- İstifleme ve Paketleme: Pişirme sonrası bazlamalar istiflenir ve paketlenir 23.
Alternatif bir yöntem olarak, evde bazlama yapımı için şu tarif de kullanılabilir:
- 4 su bardağı un, 1,5 su bardağı ılık su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket instant maya (10 gram) ve yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ kullanılır 3.
- Ilık su, yoğurt, instant maya, tuz ve şeker karıştırılarak mayanın çözülmesi sağlanır 3.
- Unun bir kısmı eklenerek karıştırmaya devam edilir 3.
- Hamur, ele yapışmayan ama yumuşak bir kıvam alana kadar un eklemeye devam edilir 3.
- Hamur yoğurulduktan sonra üzeri bir bezle örtülür ve sıcak bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakılır 3.
- Mayalanan hamurdan bezeler oluşturup açılır ve tavada her iki tarafı da altın rengi alana kadar pişirilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: