Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Toptan bazlama üretimi için aşağıdaki adımlar izlenir:
- Malzeme Hazırlığı: 50 kg un, 2 kg tuz, 3 kg maya (ekmek mayası, S. cerevisiae) ve 45 kg su karıştırılır 1.
- Yoğurma: Karışım, hamur yoğurma makinesinde yoğrulur 1.
- Mayalanma: Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra hamurlar, 1,5 saat mayalanması için bekletilir 1.
- Beze Haline Getirme ve Açma: Mayalanan hamurlar bezelere ayrılır ve 20 cm çapında açılır 1.
- Pişirme: Açılmış bazlamalar, 5 dakika pişirilir 1.
- İstifleme ve Paketleme: Pişirme sonrası bazlamalar istiflenir ve paketlenir 1.
Alternatif bir yöntem olarak, evde bazlama yapımı için şu tarif de kullanılabilir:
Malzemeler:
- 4 su bardağı un 4
- 1,5 su bardağı ılık su 4
- 1 tatlı kaşığı tuz 4
- 1 paket instant maya (10 gram) 4
- Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ 4
Yapılışı:
- Ilık su, yoğurt, instant maya, tuz ve şekeri karıştırarak mayanın çözülmesini sağlayın 4.
- Unun bir kısmını ekleyerek karıştırmaya devam edin 4.
- Hamur ele yapışmayan ama yumuşak bir kıvam alana kadar un eklemeye devam edin 4.
- Hamuru yoğurduktan sonra üzerini bir bezle örtün ve sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın 4.
- Mayalanan hamurdan bezeler oluşturup açın ve tavada her iki tarafını da altın rengi alana kadar pişirin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: