Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Toplu beslenmede depolama şu şekilde yapılmalıdır:
- Depoların ayrılması: Şarküteri, sebze-meyve, kuru gıda-bakliyat ve et deposu olarak ayrılmalıdır 34.
- Uygun sıcaklık: Her ürün grubunun farklı ısı şartlarında depolanması gerekir 34. Örneğin, sebze soğuk odası +3/+4 °C, et soğuk odası 0/+2 °C olmalıdır 4.
- İlk giren ilk çıkar: Ürünler, ilk giren ilk çıkar kuralına göre yerleştirilmelidir 35.
- Temasın azaltılması: Ürünlerin duvar, tavan ve yere teması en aza indirilmelidir 34.
- Temizlik ve hijyen: Depolar her zaman temiz ve hijyenik olmalı, yiyecek kırıntıları bulunmamalıdır 45.
- Alarm ve kontrol: Depolarda ısı ve nem denetimi için hassas ısı kontrolü, sıcaklık göstergesi ve sesli-görsel alarm sistemi bulunmalıdır 45.
- Stok takibi: Son kullanma tarihi ve stok seviyesi gibi bilgiler takip edilerek üretimde aksama önlenebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: