Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Toplu beslenmede depolama şu şekilde yapılmalıdır:
- Depoların Ayrılması: Sebze, meyve, et, balık, süt ürünleri gibi farklı ürün grupları için ayrı depolar kullanılmalıdır 12.
- Sıcaklık Kontrolü: Her deponun sıcaklığı, ürünlerin özelliklerine göre ayarlanmalıdır 13. Örneğin, sebze soğuk oda +3/+4 °C, et soğuk oda 0/+2 °C olmalıdır 1.
- İyi İzolasyon: Soğuk depolar, iyi bir ısı izolasyonu ile donatılmalıdır 1.
- Homojen Hava Sirkülasyonu: Fan ile sağlanan homojen hava sirkülasyonu olmalıdır 1.
- Temizlik ve Hijyen: Depolar her zaman temiz ve hijyenik olmalı, yiyecek kırıntıları bulunmamalıdır 12.
- İlk Giren İlk Çıkar (FIFO) Prensibi: Ürünler, ilk konulan ilk çıkacak şekilde yerleştirilmeli ve kullanılmalıdır 3.
- Malzeme Yerleşimi: Raflardaki besinler düzenli ve duvar ile temas etmeyecek şekilde depolanmalıdır 1.
- Kimyasal Malzemeler: Temizlik araçları ve deterjanlar gibi kimyasal malzemeler depolama alanlarında yer almamalı, yiyecek alanlarından uzak bir yerde depolanmalıdır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: