Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tokat'ın yoğurtmaçının bazı özellikleri:
- Üretim Yöntemi: Hamur ve iç malzemenin kendine has üretim yöntemine göre bir araya getirilip şekillendirilmesi ve taş tabanlı fırınlarda pişirilmesiyle elde edilir 123.
- İç Malzeme: Yoğurtmaç, çeşidine göre ceviz, haşhaş, tereyağı veya bitkisel katı yağ ile yapılır 123.
- Hamur Malzemeleri: Hamur hazırlanmasında Tip 650 ve Tip 550 un kullanılır ve bu iki un belirli oranlarda karıştırılarak hamur yoğrulur 1.
- Kullanılan Ceviz: Yoğurtmaç yapımında kullanılan ceviz, yöreye özgü beyaz renkli içe sahip ve yüksek fosfor içerikli Niksar cevizidir 135.
- Pişirme Yakacağı: Yoğurtmaç hamurunun pişirilmesinde meşe, pelit gibi alevi bol olan yakacakların kullanılması önemlidir 135.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: