• Buradasın

    Tokat Berat pidesi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, golden-brown Tokat Berat pide fresh from the oven, topped with melted cheese and glistening with egg yolk and olive oil, resting on a wooden table in a traditional Turkish kitchen.
    Tokat Berat pidesi yapmak için gerekli malzemeler:
    • Pide hamuru için: un, su, maya ve tuz 1.
    • Üzeri için: sucuk, pastırma, domates, biber, kaşar peyniri gibi malzemeler 1.
    Yapılışı:
    1. Hamurun hazırlanması: Un, su, maya ve tuz yoğrularak elastik bir kıvam elde edilene kadar yoğrulur 5. Hamur, üzeri örtülerek 30-60 dakika mayalanmaya bırakılır 5.
    2. İç harcın hazırlanması: Sucuk, pastırma, domates, biber ve kaşar peyniri gibi malzemeler karıştırılır 1.
    3. Hamurun şekillendirilmesi: Mayalanan hamur parçalara ayrılır ve her bir parça ince bir şekilde açılır 5. Açılan hamurun ortasına iç harç konulup, kenarları kapatılarak pide şekli verilir 5.
    4. Pişirme: Pideler, önceden ısıtılmış odun ateşinde veya fırında pişirilir 5.
    Pidenin üzerine, fırından çıktıktan sonra yumurta sarısı ve zeytinyağı sürülebilir 3.
    Tokat Berat pidesi yaparken, malzemelerin taze ve kaliteli olmasına dikkat edilmelidir 1. Ayrıca, fırının sıcaklığı da pidenin lezzetini etkiler 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: