Buradasın
Tırnak pideden tirit nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tırnak pideden tirit yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram dana eti 13;
- 4 adet tırnak pide 13;
- 1 su bardağı yoğurt 13;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 13;
- 1 tatlı kaşığı pul biber veya salça 13;
- 2 diş sarımsak 13;
- 1 çay kaşığı karabiber 13;
- 1 çay kaşığı tuz 13;
- 1 adet defne yaprağı 1.
Yapılışı:
- Dana etlerini kuşbaşıdan biraz büyük doğrayarak düdüklü tencereye alın 1. Üzerine 2 su bardağı su ekleyin 1. Tuz, karabiber ve defne yaprağını ilave edin 1. 30-40 dakika boyunca etler lif lif ayrılacak kıvama gelene kadar pişirin 1.
- Tırnak pideleri küçük küpler halinde doğrayıp fırında 15 dakika kadar kızartarak kıtır hale getirin 1.
- 2 diş sarımsağı ezip yoğurda ekleyin 1. Yoğurdun kıvamını açmak için 2-3 yemek kaşığı su ekleyip iyice çırpın 1.
- Pişen etlerin suyunu süzüp ayrı bir kaseye alın 1. Etleri lif lif ayırın 1.
- Tereyağını eritip pul biber veya salçayla karıştırarak lezzetli bir sos hazırlayın 1.
- Çukur bir tabağa kıtır pideleri yerleştirin, ayırdığınız et suyuyla ıslatın 1. Üzerine etleri serin ve sarımsaklı yoğurdu gezdirin 1. En son eritilmiş tereyağını dökerek sıcak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: