Buradasın
Tırnak pideden tirit nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tırnak pideden tirit yapmak için gerekli malzemeler:
- 300 gram sotelik dana kuşbaşı et 1;
- 2 adet tırnak pide 12;
- 2 su bardağı et suyu 1;
- 1 yemek kaşığı salça 1;
- 1 adet piyazlık doğranmış kırmızı soğan 1;
- 4 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 1;
- 1 su bardağı süzme yoğurt 1;
- 1/2 demet maydanoz 1.
Yapılışı:
- Tırnak pideleri tavada eritilmiş 2 yemek kaşığı tereyağı ile hafifçe çevirin, ardından dilimleyerek servis tabağına dizin 1.
- Aynı tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kızdırın ve kuşbaşı etleri kavurun 1. Kimyon ilave edip, et suyuyla birlikte etleri pişirin 1.
- Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra salçayı atıp kavurun, pul biber ve tuzunu ekleyin 1.
- Tırnak pidelerin üzerine kalan et suyunu gezdirin, üzerine süzme yoğurt, ardından pişen etleri koyun 1.
- Salçalı sosu üzerine gezdirin, tuzla ovulmuş kırmızı soğan ve doğranmış maydanozla süsleyin 1.
Konya usulü tirit yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kemikli dana eti 25;
- 2-3 adet tırnak pide 5;
- 1 su bardağı yoğurt 5;
- 3 yemek kaşığı tereyağı 5;
- 1 çay kaşığı pul biber 5;
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 5.
Yapılışı:
- Kuşbaşı doğranmış dana etini düdüklü tencereye alıp kavurun, kapağı kapalı bir şekilde etler didik didik olana kadar pişirin 5.
- Tırnak pideleri küp küp kesip servis tabağına alın, üzerine et suyundan gezdirin 5.
- Çırpılmış yoğurdu pidelerin üzerine ekleyin, ardından etleri yerleştirin 5.
- Tereyağını sos tenceresinde eritip baharatları ekleyerek kızdırın, tiritin üzerine dökün 5.
Konya tiridi, Selçuklu döneminden bu yana Anadolu’da bilinen,
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: