• Buradasın

    Tırnak pideden tirit nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic Turkish kitchen with a steaming bowl of *tirit*—layers of crispy *tırnak pide* soaked in meat broth, topped with shredded beef, garlic yogurt, and drizzled with melted butter and red pepper oil, surrounded by fresh ingredients like diced pide, minced garlic, and a sprig of bay leaf.
    Tırnak pideden tirit yapmak için gerekli malzemeler:
    • 300 gram sotelik dana kuşbaşı et 1;
    • 2 adet tırnak pide 12;
    • 2 su bardağı et suyu 1;
    • 1 yemek kaşığı salça 1;
    • 1 adet piyazlık doğranmış kırmızı soğan 1;
    • 4 yemek kaşığı tereyağı 1;
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 1 tatlı kaşığı pul biber 1;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1;
    • 1 tatlı kaşığı kimyon 1;
    • 1 su bardağı süzme yoğurt 1;
    • 1/2 demet maydanoz 1.
    Yapılışı:
    1. Tırnak pideleri tavada eritilmiş 2 yemek kaşığı tereyağı ile hafifçe çevirin, ardından dilimleyerek servis tabağına dizin 1.
    2. Aynı tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kızdırın ve kuşbaşı etleri kavurun 1. Kimyon ilave edip, et suyuyla birlikte etleri pişirin 1.
    3. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra salçayı atıp kavurun, pul biber ve tuzunu ekleyin 1.
    4. Tırnak pidelerin üzerine kalan et suyunu gezdirin, üzerine süzme yoğurt, ardından pişen etleri koyun 1.
    5. Salçalı sosu üzerine gezdirin, tuzla ovulmuş kırmızı soğan ve doğranmış maydanozla süsleyin 1.
    Konya usulü tirit yapmak için gerekli malzemeler:
    • 500 gram kemikli dana eti 25;
    • 2-3 adet tırnak pide 5;
    • 1 su bardağı yoğurt 5;
    • 3 yemek kaşığı tereyağı 5;
    • 1 çay kaşığı pul biber 5;
    • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 5.
    Yapılışı:
    1. Kuşbaşı doğranmış dana etini düdüklü tencereye alıp kavurun, kapağı kapalı bir şekilde etler didik didik olana kadar pişirin 5.
    2. Tırnak pideleri küp küp kesip servis tabağına alın, üzerine et suyundan gezdirin 5.
    3. Çırpılmış yoğurdu pidelerin üzerine ekleyin, ardından etleri yerleştirin 5.
    4. Tereyağını sos tenceresinde eritip baharatları ekleyerek kızdırın, tiritin üzerine dökün 5.
    Konya tiridi, Selçuklu döneminden bu yana Anadolu’da bilinen,
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tırnak pidenin içine ne konur?

    Tırnak pidenin içine genellikle kaşar peyniri konur. Ayrıca, tırnak pide kebap ve ızgara yemeklerinin yanında servis edildiği için, et yemekleri ve mezeler ile de tüketilebilir.