Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tirebolu çayının özellikleri şunlardır:
- Üretim Yöntemi: Tirebolu çayı, çay filizinin en üst kısımdaki iki buçuk yaprağından üretilir ve el ile toplanır 13.
- Aroma ve Tat: Parlak kırmızı bir renge ve buruk, aromalı bir tada sahiptir 1. Hindistan kökenli Seylan çayına benzer bir tada sahiptir 1.
- İşleme: Toplandıktan hemen sonra güneşe maruz kalmadan işlenir, bu da çayın taze ve eşsiz aromasını korur 5.
- Yetiştirme Bölgesi: Tirebolu çayı, Tirebolu'nun yüksek kesimlerinde, bol yağış alan topraklarda yetişir 25.
- Doğallık: İlaç ve kimyasal madde içermediği için doğal bir çay olarak bilinir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: