Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
42 no'lu Tirebolu çayı, tüketiciler arasında genellikle olumlu yorumlar almaktadır 5.
Bu çayın bazı özellikleri:
- Lezzet ve aroma: Güçlü ve keskin bir aromaya sahiptir, buruk bir tadı vardır 5.
- Üretim: Geleneksel "iki buçuk yaprak" yöntemiyle üretilir ve mayıs sürgünü olarak kabul edilir 1.
- Kalite: Elek gözüne göre iki numaralı elekten geçen ince kısımlardan oluşur ve "keyif çayı" olarak bilinir 1.
Ancak, bazı tüketiciler son dönemde çayın kalitesinde düşüş olduğunu belirtmektedir 4. Ayrıca, 42 no'lu Tirebolu çayı adı altında, Çaykur'un dışında özel sektör tarafından üretilen ve taklit olduğu iddia edilen bir çay da bulunmaktadır 15. Bu çayın kalitesi hakkında olumsuz yorumlar mevcuttur 5.
Çay tercihinizi yaparken, kendi damak zevkinizi göz önünde bulundurmanız önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: