Zeytinyağı bulanık olabilir çeşitli nedenlerden dolayı: 1. Filtrelenmemiş Olması: Zeytinyağı filtrelenmediğinde içinde zeytin parçacıkları ve doğal tortular bulunur, bu da bulanık görünmesine neden olur. 2. Düşük Sıcaklık: Zeytinyağı düşük sıcaklıklarda muhafaza edildiğinde, içindeki doymamış yağ asitleri kristalleşerek bulanıklaşabilir. 3. Dinlendirme Süreci: Yeni sıkılmış zeytinyağı, dinlendirilmeden şişelendiğinde bulanık olabilir, çünkü su ve tortular tamamen ayrılmamış olabilir. 4. Fermentasyon: Üretim sırasında mayalanma veya fermentasyon süreci, zeytinyağının içindeki suyun mikroorganizmalar tarafından fermente olması sonucu bulanıklığa yol açabilir. 5. Taşma veya Karışma: Zeytinyağı, başka sıvılar veya maddelerle karıştığında veya taşma durumunda bulanıklaşabilir.