Buradasın
Tendir yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tendir yemeği genellikle tavuk veya kuzu eti ile yapılır. İşte her iki çeşit için de temel tarifler:
Tavuk Tandır Tarifi 1:
- Malzemeler: 1 kg tavuk pirzola, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 adet soğan 1.
- Hazırlanışı:
- Tavukları yıkayarak derilerini çıkarın ve yağ ve baharat karışımlarıyla marine edin, en az iki saat buzdolabında bekletin 1.
- Düdüklü tencerenin altını yakın, ısındığında ortasına bütün soğanı koyarak etleri etrafına dizin 1.
- Tavukları önlü arkalı mühürleyerek suyunu içine hapsetmesini sağlayın, ardından hiç su ilave etmeden kapağını kapatarak yarım pişirin 1.
- Pişen etleri kemiklerinden ayırarak doğrayın ve tereyağı ile tatlı toz biberle birlikte tavada arkalı önlü pişirin 1.
- Sıcak olarak servis edin 1.
Kuzu Tandır Tarifi 2:
- Malzemeler: 1,5 kilo kuzu kol, arpacık soğan, biber, sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve arzu edilen diğer baharatlar 2.
- Hazırlanışı:
- Kuzu etini iri parçalar halinde kesin ve düdüklü tencereye alın 2.
- Düdüklü tencereye hiç su koymadan kapağını kapatın ve orta ateşte buharını verince kısık ateşte 1,5 saate yakın pişirin 2.
- Et suyunu saldığında düdüklüden çıkarıp tuz ve baharatlarını ekleyin ve biraz daha pişirin 2.
- Eti suyuyla beraber fırın kabına alın, soyulmuş bütün soğan, sarımsak ve iri parçalar halinde dilimlenmiş biberleri ekleyin 2.
- Fırını 170 dereceye ayarlayın ve et suyunu çekip piştiğinde fırından alıp sıcak olarak servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: