• Buradasın

    Tendir yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tendir yemeği genellikle tavuk veya kuzu eti ile yapılır. İşte her iki çeşit için de temel tarifler:

    Tavuk Tandır Tarifi 1:

    1. Malzemeler: 1 kg tavuk pirzola, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 adet soğan 1.
    2. Hazırlanışı:
    3. Tavukları yıkayarak derilerini çıkarın ve yağ ve baharat karışımlarıyla marine edin, en az iki saat buzdolabında bekletin 1.
    4. Düdüklü tencerenin altını yakın, ısındığında ortasına bütün soğanı koyarak etleri etrafına dizin 1.
    5. Tavukları önlü arkalı mühürleyerek suyunu içine hapsetmesini sağlayın, ardından hiç su ilave etmeden kapağını kapatarak yarım pişirin 1.
    6. Pişen etleri kemiklerinden ayırarak doğrayın ve tereyağı ile tatlı toz biberle birlikte tavada arkalı önlü pişirin 1.
    7. Sıcak olarak servis edin 1.

    Kuzu Tandır Tarifi 2:

    1. Malzemeler: 1,5 kilo kuzu kol, arpacık soğan, biber, sarımsak, tuz, karabiber, kekik ve arzu edilen diğer baharatlar 2.
    2. Hazırlanışı:
    3. Kuzu etini iri parçalar halinde kesin ve düdüklü tencereye alın 2.
    4. Düdüklü tencereye hiç su koymadan kapağını kapatın ve orta ateşte buharını verince kısık ateşte 1,5 saate yakın pişirin 2.
    5. Et suyunu saldığında düdüklüden çıkarıp tuz ve baharatlarını ekleyin ve biraz daha pişirin 2.
    6. Eti suyuyla beraber fırın kabına alın, soyulmuş bütün soğan, sarımsak ve iri parçalar halinde dilimlenmiş biberleri ekleyin 2.
    7. Fırını 170 dereceye ayarlayın ve et suyunu çekip piştiğinde fırından alıp sıcak olarak servis edin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yöresel bir yemek tarifi nedir?

    Yöresel bir yemek tarifi örneği olarak Harput Köftesi verilebilir: Malzemeler: - 500 gram kıyma - 1 adet rendelenmiş soğan - Yarım demet maydanoz - 1 su bardağı ince bulgur - 1 adet yumurta - Tuz, pul biber Hazırlanışı: 1. Bir kabın içinde soğan, maydanoz, kıyma, bulgur, yumurta ve baharatlar karıştırılarak yoğurulur. 2. Parçalar kopararak misket köfte şeklinde yuvarlanır. 3. Tencerede sıvı yağ kızdırılır, salça ilavesi ile kavurulur. 4. Kuru reyhan ilavesinin ardından suyu eklenir ve kaynamaya bırakılır. 5. Kaynayınca köfteler eklenir, bulgurlar şişinceye kadar pişirilir. 6. Servis tabağına köfteler suyu ile birlikte alınır, üzerine biraz daha reyhan ve maydanoz eklenir.