Buradasın
Taze bakla düdüklüde nasıl haşlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze bakla düdüklü tencerede şu şekilde haşlanabilir:
Malzemeler:
- 500 gr taze bakla 3;
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1 adet orta boy soğan 3;
- 2 diş taze sarımsak 3;
- 1 yemek kaşığı un 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 3;
- 2-3 su bardağı su (baklaların seviyesinde ekleyin) 3;
- Yarım demet dereotu 3.
Yapılışı:
- Baklaları yıkayın, başlarını kesin ve kılçıklarını çıkararak ikiye bölün 3.
- Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın 3.
- Tencerede zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı orta ateşte 1 dakika kavurun 3.
- Bir yemek kaşığı unu ekleyip hafifçe kavurun, baklaları, tuzu ve şekeri ekleyin 3.
- Baklaların seviyesinde su ekleyin ve düdüklünün kapağını kapatıp pişmeye bırakın 3.
- Düdük öttükten sonra altını kısıp 20 dakika pişirin 3.
- Pişen baklanın altını kapatın, bir süre bekleyin ve basıncını çıkardıktan sonra kapağını açıp kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştırın 3.
Taze bakla, çeşidine göre düdüklü tencerede ortalama 15-20 dakika içinde pişer 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: