Buradasın
Taze bakla düdüklüde nasıl haşlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze bakla düdüklü tencerede şu şekilde haşlanır:
Malzemeler:
- 600 gr taze bakla 1;
- 1 adet kuru soğan 1;
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı un 1;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1.5 çay bardağı kaynar su 1;
- 1 tutam dereotu 1.
Hazırlanışı:
- Düdüklüye zeytinyağı konur ve ısıtılır 1.
- Üzerine sırasıyla soğan ve un ilave edilir ve düşük ısıda kavrulur 1.
- Ardından bakla eklenir ve karıştırılır 1.
- Üzerine 1.5 çay bardağı kaynar su, toz şeker ve tuz ilave edilir ve karıştırılır 1.
- Peşinden düdüklünün kapağı kapatılır 1.
- Ocak ısısı yükseltilir 1. Düdüklüden buhar çıkmaya başladıktan sonra pişirme pimi indirilir 1.
- Ocak en düşük ısı konumuna alınır ve saate bakılarak not edilir 1.
- Düdüklünüzün taze fasulye pişirme süresi bitiminde yemek hazır olur 1.
Pişirme süresi, düdüklü tencerenin markasına ve özelliklerine göre değişebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: