Tavuklu quesadilla tarifi: Malzemeler: 1 adet tavuk bonfile; 2 adet tortilla ekmeği; 1 adet büyük boy soğan; 1 adet kırmızı biber; 1 adet yeşil biber; 1/2 küçük kutu mısır; 1 tatlı kaşığı cajun baharatı; 10-15 dilim jalapeno biberi (isteğe bağlı); 4 dilim cheddar peyniri; 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir); 3 yemek kaşığı sıvı yağ. Hazırlanışı: 1. Tavuk bonfileyi küçük küpler halinde doğrayın. 2. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ alın, tavukları ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin. 3. Rengi dönünce kajun baharatı ve tuzu ekleyin, tavuklar pişince ocaktan alın. 4. Aynı tavada kalan 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile doğranmış soğan ve biberleri soteleyin, hafif yumuşayınca mısırı ekleyin. 5. 1-2 dakika daha kavurup altını kapatın. 6. Sebzeli karışımı ve tavukları birleştirin, üzerine doğranmış veya rendelenmiş cheddar peynirini ekleyip karıştırın. 7. Tortilla ekmeğini tavaya koyun, yarısına iç harçtan yayın, cheddar peyniri koyun, diğer yarısını üstüne kapatın (yarım ay şeklinde olacak). 8. Altı kızarınca dikkatlice çevirin ve diğer yüzünü de kızartın. 9. Ilıkken üçgen dilimler halinde kesip servis edin. Püf noktası: Yüksek ateşte mühürlemeyi unutmayın, bu sayede tavuklar sulu sulu kalacaktır. Servis önerisi: Yanında guacamole ve salsa sosla servis edebilirsiniz.