Buradasın
Tavuklu Bezelye en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu bezelye yemeği en güzel şekilde şu adımlarla pişirilebilir:
- Malzemeler: 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü, 2 adet orta boy patates, 2 adet orta boy havuç, 1,5 su bardağı haşlanmış bezelye, 1,5 yemek kaşığı domates salçası, 6 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber 4.
- Hazırlık: Tencereye 6 yemek kaşığı zeytinyağı koyup ısıtın 4.
- Pişirme: İnce ince doğranmış soğanı ekleyip 3-4 dakika kavurun 4. Tavuk etlerini ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin 4. Salça ve tuzu ekleyip karıştırın 4.
- Ekleme: Küp küp doğranmış patates ve havuçları, ardından haşlanmış bezelyeleri ekleyin 4.
- Pişirme: 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın 4. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 25 dakika pişirin 4.
- Servis: Ocaktan alıp 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin 4.
Bezelyelerin rengini ve besin değerlerini koruması için tencereye en son eklenmesi önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: