Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu tepsi kebabı yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kilo kemiksiz tavuk but 12;
- 10-15 diş sarımsak 12;
- 4 adet domates 12;
- 10-15 adet arpacık soğan 12;
- 6-7 adet köy biberi 12;
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası 12;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 12;
- 1 su bardağı su 12;
- 100 gr tereyağı 12;
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 çay kaşığı pul biber 2;
- 2 çay kaşığı kekik 2;
- 2 çay kaşığı tuz 2;
- 2 çay kaşığı karabiber 2.
Yapılışı:
- Fırın kabının tabanını zeytinyağıyla yağlayın 12.
- İri kuşbaşı doğradığınız tavukları yağladığınız fırın kabına üst üste olmayacak şekilde dizin 12.
- Sarımsakları bütün olacak şekilde tavukların aralarına dizin 12.
- Arpacık soğanlar, iri doğradığınız biberler ve dörde böldüğünüz domatesleri tavukların üzerine dizin 12.
- Bir karıştırma kabında salçalar, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi karıştırın 12.
- Tavukların üzerine gezdirin 12.
- Tereyağını parça parça tepsinin her tarafına yerleştirin 12.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin 12.
- Sıcak servis edin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: