• Buradasın

    Tavuk satiri nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A rustic wooden table in a cozy Trakya village home, topped with a sizzling golden-brown tavuk satırı on a clay plate, surrounded by fresh herbs and a smiling elderly chef in traditional Turkish attire.
    Tavuk satırı, geleneksel Türk mutfağında yaygın olarak yapılan, özellikle mangal ve kebap kültüründe önemli bir yere sahip bir yemektir 3.
    Tavuk satırının nerenin meşhur olduğu bilgisine ulaşılamadı. Ancak, Türkiye'de kümes hayvancılığının en çok Ege Bölgesi'nde, özellikle de Manisa'da yapıldığı bilinmektedir 25.
    Tavuk satırı, evde de kolayca hazırlanabilen bir yemektir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tavuk satır hangi etten yapılır?

    Tavuk satır, genellikle tavuk göğsü etinden yapılır. Tavuk satır yapımında kullanılan diğer malzemeler arasında zeytinyağı, baharatlar (tuz, karabiber, pul biber, kimyon, toz sarımsak) ve isteğe bağlı olarak yoğurt bulunur. Ayrıca, sebzeler (biber, domates, soğan gibi) de kullanılabilir.