Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk lalesi olarak adlandırılan, tavuğun uyluk kısmının üst kısmı ile yapılan yemek tarifleri şunlardır:
- Lale Gibi Kızaran Tavuk: Tavuk but, kanat veya baget kullanılarak yapılan, dışı çıtır çıtır, içi yumuşak bir kızartma tarifidir 1.
- Sebzeli Tavuk Sarma: Fileto tavuk eti, kaşar peyniri, biber ve sarımsak gibi malzemelerle doldurularak hazırlanan bir sarma tarifidir 2.
- Fırında Tavuk: Fırında pişirilen tavuk eti, demir bakımından zengin olup, pilav ve sebzelerle birlikte sunulabilir 2.
- İç Pilavlı Bütün Tavuk: Tavuğun içine hazırlanan iç pilav doldurularak yapılan bir tariftir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: