Buradasın
Tavuk köftenin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk köftesinin yumuşak olması için şu adımlar izlenmelidir:
- Malzeme Seçimi: Taze ve iyi kaliteli tavuk göğsü veya butu kullanılmalıdır 1.
- Kıyma Hazırlığı: Tavuk eti ince bir şekilde kıyılmalıdır 1.
- Ek Malzemeler: Köftenin içine yumurta ve bayat ekmek içi eklemek, yumuşaklık sağlar 12.
- Yoğrulma: Tüm malzemeler iyice yoğrulduktan sonra, köfte harcının dinlenmesi için buzdolabında en az 30 dakika bekletilmesi önerilir 12.
- Şekillendirme: Köftelere şekil verirken ellerin çok az suya veya zeytinyağına batırılması, daha kolay şekillendirmeyi sağlar 3.
- Pişirme: Köfteleri tavada kızartırken orta ateşte ve bir maşa ile çevirerek pişirmek, çatal kullanmamak gerekir 3. Fırında pişirilecekse, yağlı kağıt serili tepside 180 derecede 15-20 dakika pişirilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: