• Buradasın

    Tavşanlı'nın neyi meşhur pilav?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tavşanlı'nın meşhur pilavı, "Tavşanlı Pilavı" olarak bilinir 1.
    Malzemeler ve yapılışı:
    • Tavşan için: 1 adet fırın torbası, 1 adet orta boy soğan, tuz 1.
    • Pilav için: 2 su bardağı pilavlık pirinç, 3 su bardağı sıcak su veya et suyu, 4 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 adet et tablet bulyon 1.
    Yapılışı:
    1. Pirinci ılık su ile süzgeç içinde 2-3 kez yıkayın 1.
    2. Bir kaba ılık su doldurun ve pirinçleri içinde 10-15 dk dinlendirin 1.
    3. Tereyağını pilav tenceresine alın ve kızdırın, içine süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek kavurun 1.
    4. 3 su bardağı sıcak suyu ve ezdiğiniz bulyonu ekleyerek karıştırın 1.
    5. Son olarak haşlanmış nohutları ekleyerek tencerenin kapağını kapatın 1.
    6. Önce harlı ateşte üzeri delik delik olana kadar pişirin ve altını kısın, tamamen suyunu çekince altını kapatarak demlenmeye bırakın 1. Karabiberle servis yapın 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tavşan pilavının içine ne konur?

    Tavşan pilavının içine konan malzemeler şunlardır: Tavşan eti (1 kg); Pilavlık pirinç (2 su bardağı); Soğan (1 adet, büyük boy); Sarımsak (2 diş); Havuç (1 adet, isteğe bağlı); Bezelye (1 su bardağı, isteğe bağlı); Et suyu veya su (3 su bardağı); Zeytinyağı veya tereyağı (4 yemek kaşığı); Karabiber ve tuz (tadına göre); Kuru nane (isteğe bağlı); Maydanoz (süslemek için).