Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavşanlı'nın meşhur pilavı, "Tavşanlı Pilavı" olarak bilinir 1.
Malzemeler ve yapılışı:
- Tavşan için: 1 adet fırın torbası, 1 adet orta boy soğan, tuz 1.
- Pilav için: 2 su bardağı pilavlık pirinç, 3 su bardağı sıcak su veya et suyu, 4 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 adet et tablet bulyon 1.
Yapılışı:
- Pirinci ılık su ile süzgeç içinde 2-3 kez yıkayın 1.
- Bir kaba ılık su doldurun ve pirinçleri içinde 10-15 dk dinlendirin 1.
- Tereyağını pilav tenceresine alın ve kızdırın, içine süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek kavurun 1.
- 3 su bardağı sıcak suyu ve ezdiğiniz bulyonu ekleyerek karıştırın 1.
- Son olarak haşlanmış nohutları ekleyerek tencerenin kapağını kapatın 1.
- Önce harlı ateşte üzeri delik delik olana kadar pişirin ve altını kısın, tamamen suyunu çekince altını kapatarak demlenmeye bırakın 1. Karabiberle servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: