Buradasın
Tavada kızartma yaparken önce tavuk mu patates mi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavada kızartma yaparken önce tavuk, ardından patates kızartılmalıdır 3.
Çünkü tavuk, patatese göre daha çabuk pişer 3. Bu nedenle, önce tavuklar çıkarılıp kenara alındıktan sonra patatesler tavaya eklenmelidir 3.
Tavada tavuk patates kızartması tarifi:
- Tavuklar bir kaba alınıp üzerine baharatlar eklenerek harmanlanır 2.
- Patatesler soyulup iri şekilde dilimlenir ve üzerine tuz serpilerek harmanlanır 2.
- Tavaya tavuklar dizilir ve aralarına boşluk kalmayacak şekilde patatesler yerleştirilir 2.
- Üzerine sıvı yağ gezdirilir ve kapak kapatılarak hafif orta ateşte, tavuklar kızarana kadar pişirilir 2.
- Tavuklar alt üst edilip kapak kapatılır 2. Diğer tarafı kızardıktan sonra ocak kapatılır ve servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: