• Buradasın

    Tangbao nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tangbao yapımı için gerekli malzemeler:
    • Hamur için: 2 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 su bardağı su 3.
    • İç harç için: 300 g kıyma (dana veya domuz), 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı şeri (Çin pirinç şarabı), 1/2 yemek kaşığı susam yağı, 1/2 yemek kaşığı nişasta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2-3 yeşil soğan, ince doğranmış, 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil 3.
    Yapılışı:
    1. Hamur: Un ve tuzu karıştırın. Su ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun 3. Hamuru 30 dakika dinlendirin 3.
    2. İç harç: Kıyma, soya sosu, şeri, susam yağı, nişasta, tuz, karabiber, yeşil soğan ve zencefili karıştırın 3. Daha sonra suyu ekleyin ve iyice karıştırarak suyun et tarafından emilmesini sağlayın 3.
    3. Şekillendirme: Hamuru ince bir şekilde açın ve 10 cm çapında daireler kesin 3. Her bir daire şeklindeki hamurun ortasına 1 yemek kaşığı iç harç koyun 3. Hamuru ortadan iki yana kıvırarak katlayın ve kenarlarını iyice kapatın 3.
    4. Pişirme: Buharlı bir tencerede (buharlı pişirici veya bambu buhar sepeti ile) yağlı kağıt üzerine mantıları yerleştirin 3. Mantılar birbirine yapışmaması için aralarında boşluk bırakın 3. 15-20 dakika boyunca buharda pişirin 3.
    5. Servis: Tangbao’yu sıcak olarak soya sosu, sirke ve rendelenmiş zencefil karışımından oluşan sos ile servis edebilirsiniz 3.

    Konuyla ilgili materyaller

    Tangbao hangi ülkenin yemeği?

    Tangbao, Çin mutfağının bir yemeğidir.

    Tangbao içinde ne var?

    Tangbao içinde nemli pirinç jelatini ve köfteler bulunur. Ayrıca, pork veya crab meat gibi et çeşitleri de kullanılabilir. Ek olarak, dolguya şunlar da eklenebilir: - soy sosu; - sesame yağı; - zencefil ve sarımsak.