Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tam gıda diyeti, minimum düzeyde işlenmiş, rafine edilmemiş ve doğal olarak bulunan besinlerin tüketilmesine dayanır 14.
Tam gıda diyetinin temel unsurları:
- Sebzeler: Yeşil yapraklı sebzeler, turpgiller, havuç, patates, dolmalık biber 1.
- Tam tahıllar: Kahverengi pirinç, darı, yulaf ezmesi, kinoa, tam tahıllı ekmek ve makarna 1.
- Baklagiller: Nohut, mercimek, siyah fasulye, bezelye, tofu, tempeh 1.
- Fındık ve tohumlar: Kaju fıstığı, macadamia, kabak çekirdeği, keten tohumu, tahin, badem ezmesi 1.
- Süt alternatifleri: Şekersiz soya veya badem sütü, hindistan cevizi sütü, kaju peyniri 1.
- Çeşniler: Soya sosu, hardal, beslenme mayası, sirke, otlar, salsa 1.
Diyet yaparken dikkat edilmesi gerekenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: