• Buradasın

    Tako hangi ülkenin yemeği?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Taco, Meksika mutfağına özgü bir yemektir 12.
    Taco, yapımında tortilla, et, peynir ve çeşitli sebzelerin kullanıldığı, genellikle elle yenilen bir yemektir 12. Meksika'da Avrupalılar'ın gelişinden önce tüketilmeye başlanmıştır 1.
    Ancak, İsveç'te yayınlanan bir haberde, taconun Osmanlı yemeği "şavarma" (çevirme) ile benzerliği nedeniyle Meksika'ya Türkler sayesinde gittiği iddia edilmiştir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tako ve taco aynı mı?

    Evet, "tako" ve "taco" aynı anlama gelir. Taco, geleneksel bir Meksika yemeğidir ve yapımında tortilla, et, peynir ve çeşitli sebzeler kullanılır.

    Tako Türk yemeği mi?

    Hayır, taco Türk yemeği değildir. Taco, geleneksel bir Meksika yemeğidir. Ancak, İsveç'te yayınlanan Metro gazetesinin haberine göre, 19. yüzyıl sonları ile 20. yüzyılın başlarında Osmanlı topraklarından Meksika'ya göç eden yaklaşık 36 bin kişi, Meksika'ya Osmanlı yemeği "şavarma"yı (çevirme) tanıtmıştır. Bu iddia, Filistinli antropoloji uzmanı Ali Qleibo ve Toronto Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Jeffrey Pilcher gibi isimlerin görüşlerine dayanmaktadır. Ancak, bu konuda kesin bir kanıt bulunmamaktadır.

    Tako nasıl yapılır?

    Taco yapmak için gerekli malzemeler: 12 adet mini lavaş veya taco kabuğu; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 500 gram orta yağlı kıyma; 1 küçük boy kuru soğan (küp küp doğranmış); 1 orta boy domates (püre haline getirilmiş); 1 tatlı kaşığı acı sos; 1 tatlı kaşığı domates salçası; Yarım çay kaşığı tuz; Çeyrek çay kaşığı kimyon; 4 dal taze kişniş veya maydanoz. Üzeri için: Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış); 1 avokado; 1 büyük boy domates (küp küp doğranmış); 1 orta boy kırmızı soğan (küp küp doğranmış); Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri; Yarım su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri. Yapılışı: 1. Taco kabuğu için: Lavaşların iki tarafını da sıvı yağ ile yağlayın, fırın ızgarasına yerleştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 5-7 dakika pişirin. 2. Kıymalı harç için: Kıymayı zeytinyağı ile kavurun, soğan ekleyip yumuşayana kadar pişirin. 3. Birleştirme: Küp doğranmış soğan, avokado, domates ve maydanozu karıştırın, üzerine limon suyu ekleyin. Farklı iç harçlar ve ekmeklerle de taco hazırlanabilir.