• Buradasın

    Tajen yemeği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tajen yemeği (levrek tajen tarifi) şu şekilde yapılır:
    Malzemeler:
    • 2 kişilik 1:
      • ¼ fincan zeytinyağı 1;
      • ¼ fincan kıyılmış taze veya toz zencefil 1;
      • ½ kıyılmış büyük diş sarımsak 1;
      • 1 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş 1;
      • ½ çay kaşığı Fas safranı veya 1/8 çay kaşığı safran parçaları 1;
      • 2 adet beyaz balık fileto (levrek olabilir) 1;
      • 1 adet ince doğranmış konserve limon 1;
      • 12 adet yeşil zeytin 1;
      • tuz, karabiber 1;
      • balık suyu 1.
      • garnitür için: kiraz domates, kızarmış sarımsak dilimleri 1.
    Hazırlanışı:
    1. Tavayı kızdırın ve zeytinyağını koyun 1.
    2. Soğanı, sarımsağı, toz zencefili, safranı ekleyerek 2 dakika soteleyin 1.
    3. Sonra balık suyunu ekleyin, kaynayınca balığı ekleyin ve kaynatmaya devam edin 1.
    4. Kişnişi ekleyin 1.
    5. Balık pişerken kiraz domates ve kızarmış sarımsak dilimlerini garniture olarak ekleyip servis yapın 1.
    Konserve limonların yapılışı:
    1. Limonlardan 7 tanesini uzunlamasına dörtte bir kısmına gelinceye kadar kesin, bitim noktasını kesmeden bırakın 1.
    2. Bunları ince de dilimleyebilirsiniz 1.
    3. Parmağınızı kullanarak tuzu limonların içine doldurabildiğiniz kadar koyun ve limonların ağzını kapatın 1.
    4. Ağız kısmı aşağı gelecek biçimde, geniş steril edilmiş kavanozlara tam dolmayacak şekilde yerleştirin 1.
    5. En az 4 limonu kavanoza sıkıştırın 1.
    6. 1 hafta boyunca yarı kapalı olarak bekletin ve her gün kavanozu sallayın 1.
    7. Limonların kabukları batana kadar kavanozda bekletin 1.
    8. Daha sonra biraz daha tuzlanmış limon, limon suyu ve dilerseniz zeytinyağı ekleyin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tajini hangi yöreye ait?

    Tajin yemeği, Fas mutfağına aittir.

    Tajine hangi baharatlar konur?

    Tajine yemeğine genellikle aşağıdaki baharatlar konur: Zerdeçal; Kimyon; Tarçın; Zencefil; Safran (isteğe bağlı); Tatlı kırmızı biber; Karabiber. Ayrıca, tajine baharatı olarak adlandırılan ve içinde bu baharatların da bulunduğu özel bir karışım da kullanılabilir.