Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tajen yemeği (levrek tajen tarifi) şu şekilde yapılır:
Malzemeler:
- 2 kişilik 1:
- ¼ fincan zeytinyağı 1;
- ¼ fincan kıyılmış taze veya toz zencefil 1;
- ½ kıyılmış büyük diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı kıyılmış taze kişniş 1;
- ½ çay kaşığı Fas safranı veya 1/8 çay kaşığı safran parçaları 1;
- 2 adet beyaz balık fileto (levrek olabilir) 1;
- 1 adet ince doğranmış konserve limon 1;
- 12 adet yeşil zeytin 1;
- tuz, karabiber 1;
- balık suyu 1.
- garnitür için: kiraz domates, kızarmış sarımsak dilimleri 1.
Hazırlanışı:
- Tavayı kızdırın ve zeytinyağını koyun 1.
- Soğanı, sarımsağı, toz zencefili, safranı ekleyerek 2 dakika soteleyin 1.
- Sonra balık suyunu ekleyin, kaynayınca balığı ekleyin ve kaynatmaya devam edin 1.
- Kişnişi ekleyin 1.
- Balık pişerken kiraz domates ve kızarmış sarımsak dilimlerini garniture olarak ekleyip servis yapın 1.
Konserve limonların yapılışı:
- Limonlardan 7 tanesini uzunlamasına dörtte bir kısmına gelinceye kadar kesin, bitim noktasını kesmeden bırakın 1.
- Bunları ince de dilimleyebilirsiniz 1.
- Parmağınızı kullanarak tuzu limonların içine doldurabildiğiniz kadar koyun ve limonların ağzını kapatın 1.
- Ağız kısmı aşağı gelecek biçimde, geniş steril edilmiş kavanozlara tam dolmayacak şekilde yerleştirin 1.
- En az 4 limonu kavanoza sıkıştırın 1.
- 1 hafta boyunca yarı kapalı olarak bekletin ve her gün kavanozu sallayın 1.
- Limonların kabukları batana kadar kavanozda bekletin 1.
- Daha sonra biraz daha tuzlanmış limon, limon suyu ve dilerseniz zeytinyağı ekleyin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: