Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlaç yapımı için bazı püf noktaları şunlardır:
- Pirinçleri yıkayın: Pirinçleri suda bekletmeden, sadece yıkamanız yeterlidir 12.
- Şekeri en son ekleyin: Şekeri sütlacın altını kapatmadan hemen önce eklemek, pirincin sertleşmesini önler 1.
- Nişastayı açın: Nişastayı bir kap içinde soğuk süt veya su ile karıştırarak açın ve ardından karışıma ekleyin 12.
- Yağlı süt kullanın: Tam yağlı süt, sütlacın lezzetini artırır 1.
- Fırında sütlaç için: Sütlaç kaselerinin üstünün kabuk bağlamasını bekleyin, bu sayede daha hızlı ve homojen bir şekilde yanar 1.
- Tahta kaşık kullanın: Pirinçleri ekledikten sonra tahta kaşık kullanmak, pirinçlerin kırılmamasını sağlar 1.
- Fırın tepsisine su ekleyin: Fırın sütlaç yaparken, sütlaç kaselerini dizdiğiniz tepsiye sıcak su eklemek, kaselerin patlamamasını ve sütlacın kurumamasını sağlar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: