Sütlaç yapmanın püf noktaları şunlardır: 1. Pirinçleri yıkayın: Pirinçleri suda bekletmeden, sadece yıkayın. 2. Şekeri en son ekleyin: Şekeri sütlacın altını kapatmadan hemen önce eklemek, pirincin sertleşmesini önler. 3. Sübye kullanın: Orijinal tarif için pirinç ve suyu 24 saat bekletip rondodan geçirerek elde edilen sübye, doğal kıvam verici olarak kullanılır. 4. Yumurta sarısı ekleyin: Fırın sütlaç yapacaksanız, yumurta sarısını süt ile karıştırıp ekleyebilirsiniz. 5. Kabuk bağlamasını bekleyin: Fırın sütlaç kaselerinin üstünün kabuk bağlamasını sağlayarak, daha hızlı ve homojen bir şekilde yanmasını bekleyin. 6. Soğuk süt kullanın: Sütlacı yapmadan önce sütü tamamen soğutun. 7. Yağlı süt kullanın: Daha zengin bir aroma için tam yağlı süt tercih edin. 8. Tahta kaşık kullanın: Pirinçleri ekledikten sonra tahta kaşık kullanmak, pirinçlerin kırılmamasını sağlar. 9. Fırın tepsisine su ekleyin: Fırın sütlaç yaparken, sütlaç kaselerini dizdiğiniz tepsiye sıcak su ekleyin, bu sayede sütlaç kaplarınız patlamaz ve sütlacın kuruması önlenir. 10. Nişastayı açın: Nişastayı bir kap içerisinde soğuk süt veya su ile karıştırarak açın ve ardından karışıma ilave edin.