Buradasın
Sütlaç yaparken hangi püf noktalara dikkat edilmeli?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlaç yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar şunlardır:
- Pirinçleri yıkayın: Pirinçleri suda bekletmeden, sadece yıkayın 12.
- Şekeri en son ekleyin: Şekeri sütlacın altını kapatmadan hemen önce eklemek, pirincin sertleşmesini önler 1.
- Nişastayı açın: Nişastayı soğuk süt veya su ile karıştırarak açın ve topaklanmaması için çırparak karışıma ekleyin 13.
- Yağlı süt kullanın: Tam yağlı süt, sütlacın lezzetini artırır 1.
- Fırın sütlaç için yumurta sarısı kullanın: Fırın sütlaç yaparken, yumurta sarısını süt ile karıştırıp homojen hale getirdikten sonra ekleyin 1.
- Kabuk bağlamasını bekleyin: Fırın sütlaç yaparken, sütlaç kaselerinin üstünün kabuk bağlamasını bekleyin, bu sayede daha hızlı ve homojen yanar 1.
- Tahta kaşık kullanın: Pirinçleri ekledikten sonra tahta kaşık kullanmak, pirinçlerin kırılmamasını sağlar 1.
- Fırın tepsisine su ekleyin: Fırın sütlaç yaparken, sütlaç kaselerini dizdiğiniz tepsiye sıcak su ekleyin, bu sütlacın kurumasını önler 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: