Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt mısırın en güzel şekilde haşlanması için şu adımlar izlenebilir:
- Malzeme hazırlığı:
- Haşlama:
- Mısırların kabuklarını soyun ve püsküllerini temizleyin 13.
- Tencerenin büyüklüğüne göre mısırları bölün veya bütün olarak tencereye yerleştirin 3.
- Aralarına 3-4 adet mısır yaprağı ekleyin 3.
- Üzerlerine 2 adet kesme şeker koyun 3.
- Mısırların üzerini geçecek kadar sıcak su dökün 3.
- Tencereyi orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirin, ara ara kontrol edin 3.
- Servis:
- Mısırları tencereden alıp sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz 3.
Püf noktaları:
- Haşlama suyuna eklenen şeker, mısıra güzel bir tat verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır 13.
- Düdüklü tencerede yapılacaksa, süt mısır 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebilir 3.
- Pişirme suyuna süt eklemek, hem yumuşaklık hem de tatlı bir lezzet kazandırır 4.
- Tuz, haşlama işlemi bittikten sonra eklenmelidir; bu, mısırın kıvamını korur 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: