Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt arşivi oluşturma hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, süt ve süt ürünleri ile ilgili işlemler hakkında bazı bilgiler mevcuttur.
Süt ve süt ürünleri üretim sürecinde aşağıdaki adımlar izlenir:
- Toplama 3. Çiğ sütler tankerlerle fabrikaya taşınır 3.
- Analiz 3. Antibiyotik testi, yağ analizi, kuru madde tayini, alkol testi, yoğunluk ölçümü, pH ölçümü gibi ilk analizler yapılır 3.
- İşleme 3. Sütün farklı ürünlere göre termizasyon, deaerasyon, standardizasyon, separasyon, evaporasyon, pastörizasyon, homojenizasyon gibi işlemlerden geçmesi 3.
Süt saklama önerileri:
- Sütü dondururken kabın üstünde birkaç santimlik boşluk bırakılmalıdır 4.
- Süt, dondurucuda maksimum iki-üç ay saklanmalıdır 4.
- Donmuş süt, buzdolabında çözdürülmelidir 4.
Yasal düzenlemeler:
- Süt ve süt ürünleri üretimi için işyeri açma ve çalışma ruhsatı, ticaret sicil kaydı, gıda sicil kayıt belgesi, süt üretim izin belgesi, veteriner sağlık raporu gibi belgeler gereklidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: