• Buradasın

    Süt arşivi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A Turkish dairy farmer in a white apron carefully pours fresh milk from a metal pail into a large stainless steel vat inside a sunlit rural dairy facility, surrounded by shelves of cheese wheels and yogurt containers.
    Süt arşivi oluşturma hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, süt ve süt ürünleri ile ilgili işlemler hakkında bazı bilgiler mevcuttur.
    Süt ve süt ürünleri üretim sürecinde aşağıdaki adımlar izlenir:
    • Toplama 3. Çiğ sütler tankerlerle fabrikaya taşınır 3.
    • Analiz 3. Antibiyotik testi, yağ analizi, kuru madde tayini, alkol testi, yoğunluk ölçümü, pH ölçümü gibi ilk analizler yapılır 3.
    • İşleme 3. Sütün farklı ürünlere göre termizasyon, deaerasyon, standardizasyon, separasyon, evaporasyon, pastörizasyon, homojenizasyon gibi işlemlerden geçmesi 3.
    Süt saklama önerileri:
    • Sütü dondururken kabın üstünde birkaç santimlik boşluk bırakılmalıdır 4.
    • Süt, dondurucuda maksimum iki-üç ay saklanmalıdır 4.
    • Donmuş süt, buzdolabında çözdürülmelidir 4.
    Yasal düzenlemeler:
    • Süt ve süt ürünleri üretimi için işyeri açma ve çalışma ruhsatı, ticaret sicil kaydı, gıda sicil kayıt belgesi, süt üretim izin belgesi, veteriner sağlık raporu gibi belgeler gereklidir 2.

    Konuyla ilgili materyaller

    Süt kabı nasıl olmalı?

    Anne sütü saklamak için kullanılacak kaplar şu özelliklere sahip olmalıdır: Malzeme: BPA içermeyen, hava almayan ve sızdırmaz özellikte, polipropilen (PP) veya silikon gibi gıdaya uygun malzemelerden üretilmelidir. Kapasite: Her kaba, bebeğin bir öğünde tüketeceği kadar süt konulmalıdır. Temizlik: Mikrodalga veya bulaşık makinesinde sterilize edilebilir olmalıdır. Kullanım kolaylığı: Sağma aparatına doğrudan takılabilmeli veya kolayca uyum sağlayabilmelidir. Anne sütünü saklamak için uygun kaplar: Süt saklama poşetleri. Cam veya plastik kaplar.