Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Susuz pilava su katılmamasının nedeni, pilavın bu şekilde pişirilmesinin geleneksel bir yöntem olması ve bulgurun doğal aromalarını ön plana çıkarırken, besin değerini de artırmasıdır 3.
Ayrıca, su kullanılmadan pişirilen pilavın, bulgura farklı bir lezzet ve doku kattığı düşünülmektedir 3.
Susuz pilav, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde popüler olan bir Türk mutfağı yemeğidir 3.
Pilav yaparken su eklenmemesi gereken bir diğer durum ise, pilavın lapa olmaması için, ölçüleri doğru bir şekilde kullanmamaktır 2. Pilav yapımında 1 bardak pirince, 1,5 veya 2 bardak su eklenerek ilerlemilmesi gerekir 2.
Pilav yaparken su ekleme veya eklememe kararı, kişisel tercihlere ve istenen sonuca bağlıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: