Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süpürgelik mantarı olarak belirtilen bir mantar türü bulunamamıştır. Ancak, Türkiye'de yetişen ve yenilebilir bazı mantar türleri şunlardır:
- Kültür mantarı 12. Yemek tariflerinde sıkça kullanılan bir mantar türüdür 1.
- Kuzu göbeği mantarı 13. Yüksek besin değerine sahip, lezzetli bir mantar türüdür 13.
- Tirmit mantarı 13. Çiğ olarak tüketilebilen, kızartması da yapılan bir mantar türüdür 13.
- Çörek mantarı 45. Boletaceae familyasından, sote, makarna sosu ve çorba yapımında kullanılan bir mantar türüdür 45.
Doğada mantar toplarken zehirli mantarlarla karışma riski olduğundan, bir uzmana danışılması önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: