Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sulu yemeğin sulu olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Fazla su kullanımı 15. Sebzelerin çok fazla suyla pişirilmesi veya etin aşırı derecede haşlanması sulu yemeğe yol açabilir 5.
- Pişirme süresi 5. Yemeği gereğinden fazla pişirmek, fazla suyun buharlaşmasını engelleyerek yemeğin sulu olmasına neden olabilir 5.
- Pişirme kapları 3. Pişirme kaplarının yanmaz yapışmaz olması, yemeğin kendi suyunun dışarı çıkmasını engelleyebilir 3.
- Pişirme sırasında tencerenin kapağının sık sık açılması 5. Kapağın açık olması, yemeğin buharının kaçmasına ve yemeğin sulu olmasına yol açabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: