• Buradasın

    Sufganiyoya hangi reçel konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Sufganiyot (Yahudi jelly doughnut) genellikle kırmızı çilek reçeli ile doldurulur 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Reçel çeşitleri nelerdir?

    Bazı reçel çeşitleri: Meyve bazlı reçeller: Çilek, vişne, kayısı, ayva, portakal, gül, incir, badem, karpuz, erik. Sebze bazlı reçeller: Patlıcan, domates, acı biber, zeytin. Özel reçeller: Nane, ceviz, süt, kızılcık, nar, kamkat. Yöresel reçeller: Karadeniz'de kuşburnu, Ege'de zeytin reçeli. Ayrıca, gül reçelinde olduğu gibi çiçek yapraklarıyla yapılan reçeller de vardır.
    A warm Turkish kitchen with a golden reçelli cake on a floral-patterned plate, drizzled with glossy cherry jam, and a stack of flaky milföy pastries dusted with powdered sugar beside it.

    Reçelli tatlı nasıl yapılır?

    Reçelli tatlı yapmak için aşağıdaki tarifler kullanılabilir: Reçelli Tatlı Pastane Kurabiyesi. Malzemeler: 250 gram tereyağı, 125 gram pudra şekeri, 1 vanilya, yarım paket kabartma tozu, 1 yumurta (birinin akı üzeri için ayrılacak), 4-4,5 su bardağı un, 1 çay bardağı fındık, 1 kase reçel. Hazırlanışı: Bütün malzemeler un ve kabartma tozu hariç güzelce yoğurulur. Azar azar un ve kabartma tozu eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce yumurta beyazına, sonra fındık kırıklarına bulanır. Ortası hafifçe oyulur ve 180 derecede pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz ortalarına reçel veya marmelat konur. Ağızda Dağılan Reçelli Kurabiye. Malzemeler: 250 gram oda sıcaklığında tereyağı (margarin de olur), 1 yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 4,5-5 su bardağı un. Hazırlanışı: Hamur malzemeleri güzelce karıştırılır. Un azar azar eklenir. Ele yapışmayacak, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp top yapılır. Baş parmak ile ortasına basılır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır. Önceden ısıtılmış 170° fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından aldıktan sonra ılık olunca çay kaşığı ile reçeller üzerlerine eklenir. Reçelli Hamur Tatlısı. Malzemeler: 15 gram yaş maya, 5 su bardağı un, 2 yumurta, 3 su bardağı süt, 60 gram tereyağı, bir tutam tuz, 1 su bardağı toz şeker, 100 gram ahududu marmelatı. Hazırlanışı: Mayayı 1,5 su bardağı ılık sütte eritin. Çukur bir kaba alıp un, tuz, 2 yumurta, 3 çorba kaşığı toz şeker ve