• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Su börek hamuru kaç kat olmalı?

    • #YemekTarifleri
    • #Börek
    • #Hamur

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Orijinal su böreği hamuru 12 kat olmalıdır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. blog.bizimtoptan.com.tr
        1
      2. tepsisuboregi.com
        2
      3. lezizyemeklerim.com
        3
      4. yemek.com
        4
      5. livapastacilik.com
        5
    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Su böreğinin hamuruna ne kadar su konur?

    Su böreğinin hamuruna 1 su bardağı su eklenir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    5 kaynak

    Elde açma börek hamuru kaç kat olmalı?

    Elde açma börek hamuru, genellikle 8 eşit parçaya bölünerek kat kat hazırlanır.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Börek
    5 kaynak

    Su börek hamuru neden sert olur?

    Su böreği hamurunun sert olmasının birkaç nedeni vardır: 1. Unun protein içeriği: Yüksek proteinli unlar (örneğin, ekmek unu) daha fazla gluten geliştirir ve bu da hamurun sertleşmesine neden olabilir. 2. Su miktarı: Yetersiz su kullanımı hamurun kurumasına ve sertleşmesine yol açar. 3. Yoğurma süresi: Hamurun yeterince yoğrulmaması glutenin yeterince oluşmamasına, aşırı yoğrulması ise hamurun aşırı sertleşmesine neden olabilir. 4. Dinlendirme süresi: Hamurun dinlendirilmemesi, gluten ağının gevşemesini engeller ve elastikiyetini kaybetmeyen sert bir yapı oluşturur.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    • #Sertlik
    • #Börek
    5 kaynak

    Su böreği malzemeleri nelerdir?

    Su böreği malzemeleri şunlardır: Hamur için: - 10-12 kişilik: Aldığı kadar un, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 4 su bardağı su, 2 çorba kaşığı tuz, 7 yumurta. İç harç için: - Kıymalı: 500 g kıyma, 1 demet maydanoz, tuz, karabiber. - Peynirli: 250 g peynir, 1 demet maydanoz. Ayrıca gerekli olanlar: - 1 su bardağı tereyağ veya kaymak yağı. - Fırın tepsisini yağlamak için yarım çay bardağı zeytinyağı.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Börek
    5 kaynak

    Gerçek su böreği hamuru nasıl açılır?

    Gerçek su böreği hamurunu açmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Bir kapta un, tuz ve sıvı yağı karıştırın. 2. Ilık suyu azar azar ekleyerek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yoğurun. 3. Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. 4. Bezeleri oluşturduktan sonra yarım saat dinlendirin. 5. Bezeleri, merdane yardımı ile biraz incelttikten sonra, uygun boyutta bir oklava yardımı ile açın ve üzerinde kalan fazla unu alın. Su böreği hamurunun ne çok kalın ne de çok ince olması gerekmektedir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    • #Börek
    5 kaynak

    1 tepsi su böreği kaç yufkadan olur?

    1 tepsi su böreği genellikle 12 yufkadan yapılır.
    • #Teknoloji
    • #Tarifler
    • #Yemek
    • #Börek
    5 kaynak

    Su böreği hamuruna neden süt konur?

    Su böreği hamuruna süt eklenmesinin nedeni, hamurun daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamaktır.
    • #Gıda
    • #YemekTarifleri
    • #Hamur
    • #Börek
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"hz0c0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fsu-borek-hamuru-kac-kat-olmali-1993955954%3Flr%3D213%26ncrnd%3D2050","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"5666961911753943354","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1753943393956966-8654380207026117024-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-257-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hz0cw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"hz0c1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hz0cw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"hz0c2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Orijinal su böreği** **hamuru** **12 kat** olmalıdır [```1```](https://blog.bizimtoptan.com.tr/evde-su-boregi-nasil-yapilir-pratik-ve-lezzetli-su-boregi-tarifi/)[```2```](https://tepsisuboregi.com/su-boregi-yufkasi-nasil-olmali/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://blog.bizimtoptan.com.tr/evde-su-boregi-nasil-yapilir-pratik-ve-lezzetli-su-boregi-tarifi/","title":"Evde Su Böreği Nasıl Yapılır? Pratik ve Lezzetli Su Böreği Tarifi","shownUrl":"https://blog.bizimtoptan.com.tr/evde-su-boregi-nasil-yapilir-pratik-ve-lezzetli-su-boregi-tarifi/"},{"sourceId":2,"url":"https://tepsisuboregi.com/su-boregi-yufkasi-nasil-olmali/","title":"Su Böreği Yufkası İçin 5 Püf Noktası - Tepsi Su Böreği...","shownUrl":"https://tepsisuboregi.com/su-boregi-yufkasi-nasil-olmali/"},{"sourceId":3,"url":"https://www.lezizyemeklerim.com/yemek-tarifi/su-boregi-8-kat/8462","title":"Su Böreği (8 Kat) - Leziz Yemeklerim","shownUrl":"https://www.lezizyemeklerim.com/yemek-tarifi/su-boregi-8-kat/8462"},{"sourceId":4,"url":"https://yemek.com/tarif/su-boregi/","title":"Gerçek Su Böreği Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli...) - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/tarif/su-boregi/"},{"sourceId":5,"url":"https://www.livapastacilik.com/blogs/p/su-boregi-nasil-yapilir","title":"Lezzetiyle Büyüleyen Su Böreği Nasıl Yapılır? — Liva Pastacılık","shownUrl":"https://www.livapastacilik.com/blogs/p/su-boregi-nasil-yapilir"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Su börek hamuru kaç kat olmalı?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"#Börek"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":-1,"url":"/search?text=Su+b%C3%B6rek+hamuru+ka%C3%A7+kat+olmal%C4%B1%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"5666961911753943354","reqid":"1753943393956966-8654380207026117024-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-257-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1753943393956966-8654380207026117024-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-257-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hz0cw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"hz0c3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.posta.com.tr/galeri/masterchef-su-boregi-tarifi-su-boregi-nasil-yapilir-hangi-malzemeler-gerekir-2730424?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/su-boregi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/su-boregi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hamurisleri.gen.tr/su-boregi-hamuru.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/tam-olcusunde-su-boregi-tarifi/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/su-boreginin-hamuruna-ne-kadar-su-konur-3948287972","header":"Su böreğinin hamuruna ne kadar su konur?","teaser":"Su böreğinin hamuruna 1 su bardağı su eklenir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/borek-tarifleri/pratik-el-acmasi-borek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/el-acmasi-kiymali-borek.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.acmatarifi.gen.tr/el-acmasi-borek-hamuru-nasil-hazirlanir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezizyemeklerim.com/yemek-tarifi/elde-acma-borek/5220?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/pratik-bilgiler/haber/2873277-borek-hamuru-yapmanin-puf-noktalari?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/elde-acma-borek-hamuru-kac-kat-olmali-522112565","header":"Elde açma börek hamuru kaç kat olmalı?","teaser":"Elde açma börek hamuru, genellikle 8 eşit parçaya bölünerek kat kat hazırlanır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"#Börek"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/hamur-neden-lastik-gibi-olur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.akdenizgercek.com.tr/boregim-sert-oldu-ne-yapmaliyim-boregin-sertlesmesini-onlemek-icin-pratik-yontemler?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hamur.gen.tr/hamurun-sert-olmasinin-sebepleri-nelerdir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tepsisuboregi.com/su-boregi-yapmanin-10-puf-noktasi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bulgus.com.tr/hamurun-sert-olmasi-icin-ne-yapmali/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/su-borek-hamuru-neden-sert-olur-3544295884","header":"Su börek hamuru neden sert olur?","teaser":"Su böreği hamurunun sert olmasının birkaç nedeni vardır: 1. Unun protein içeriği: Yüksek proteinli unlar (örneğin, ekmek unu) daha fazla gluten geliştirir ve bu da hamurun sertleşmesine neden olabilir. 2. Su miktarı: Yetersiz su kullanımı hamurun kurumasına ve sertleşmesine yol açar. 3. Yoğurma süresi: Hamurun yeterince yoğrulmaması glutenin yeterince oluşmamasına, aşırı yoğrulması ise hamurun aşırı sertleşmesine neden olabilir. 4. Dinlendirme süresi: Hamurun dinlendirilmemesi, gluten ağının gevşemesini engeller ve elastikiyetini kaybetmeyen sert bir yapı oluşturur.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/sertlik","text":"#Sertlik"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"#Börek"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/isparta/neyenir/su-boregi-1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gezginbirchef.com/su-boregi-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://emiroglubaklava.com.tr/kiymali-su-boregi-tarifi-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/su-boregi-malzemleri-nelerdir-nasil-yapilir-gercek-su-boregi-tarifi-ve-puf-noktalari-1968964?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.livashop.com/blog/icerik/su-boregi-tarifi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/su-boregi-malzemeleri-nelerdir-1789892064","header":"Su böreği malzemeleri nelerdir?","teaser":"Su böreği malzemeleri şunlardır: Hamur için: - 10-12 kişilik: Aldığı kadar un, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 4 su bardağı su, 2 çorba kaşığı tuz, 7 yumurta. İç harç için: - Kıymalı: 500 g kıyma, 1 demet maydanoz, tuz, karabiber. - Peynirli: 250 g peynir, 1 demet maydanoz. Ayrıca gerekli olanlar: - 1 su bardağı tereyağ veya kaymak yağı. - Fırın tepsisini yağlamak için yarım çay bardağı zeytinyağı.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"#Börek"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.livashop.com/blog/icerik/su-boregi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tepsisuboregi.com/su-boregi-yufkasi-nasil-olmali/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gzt.com/lokma/gercek-su-boregi-33125?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemektekeyifvar.com/borek-tarifleri/su-boregi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/bilgi-rehberi/su-boregi-hamuruna-1-kasik-ekleyin-yufka-yirtilmadan-carsaf-gibi-aciliyor-7357236?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/gercek-su-boregi-hamuru-nasil-acilir-3117613836","header":"Gerçek su böreği hamuru nasıl açılır?","teaser":"Gerçek su böreği hamurunu açmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Bir kapta un, tuz ve sıvı yağı karıştırın. 2. Ilık suyu azar azar ekleyerek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yoğurun. 3. Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. 4. Bezeleri oluşturduktan sonra yarım saat dinlendirin. 5. Bezeleri, merdane yardımı ile biraz incelttikten sonra, uygun boyutta bir oklava yardımı ile açın ve üzerinde kalan fazla unu alın. Su böreği hamurunun ne çok kalın ne de çok ince olması gerekmektedir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"#Börek"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/hamurisi-tarifleri/borek-tarifleri/hazir-yufkadan-su-boregi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/su-boregi-nasil-yapilir-fenomen-nermin-yazilitasdan-muhtesem-tarif/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.evdebitkiseltedavi.com.tr/tarifi/su-boregi-tarifi-hazir-yufka?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ciltbakimiveguzellik.com.tr/1-tepsi-su-boregine-kac-yufka-konur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kolaylezzet.com/kolay-cay-saati-tarifleri/borekler/296-peynirli-su-boregi?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/1-tepsi-su-boregi-kac-yufkadan-olur-2196205081","header":"1 tepsi su böreği kaç yufkadan olur?","teaser":"1 tepsi su böreği genellikle 12 yufkadan yapılır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/tarifler","text":"#Tarifler"},{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"#Yemek"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"#Börek"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/pratik-bilgiler/haber/2873277-borek-hamuru-yapmanin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/hamura-neden-sut-konur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://cozunurluk.com/borege-sut-katilir-mi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kuse.com.tr/cig-borek-hamuruna-yogurt-konur-mu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://enmeshur.com.tr/nasil-yapilir/borek-hamuru-nasil-yapilir?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/su-boregi-hamuruna-neden-sut-konur-182491809","header":"Su böreği hamuruna neden süt konur?","teaser":"Su böreği hamuruna süt eklenmesinin nedeni, hamurun daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlamaktır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"#Hamur"},{"href":"/yacevap/t/borek","text":"#Börek"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hz0cw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"hz0c4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hz0cw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"hz0c5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hz0cw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}