Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Son Tüketim Tarihi (STT) ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) arasında hangisinin daha önemli olduğu, ürünün türüne ve kullanım amacına bağlıdır.
- STT (Son Tüketim Tarihi), mikrobiyolojik açıdan kolay bozulabilen ve kısa süre sonra insan sağlığı açısından tehlike oluşturması muhtemel olan gıdalar için daha önemlidir 235. Bu tarih geçtikten sonra gıda ürünlerinde bakteri ve diğer mikroorganizmalar hızla çoğalabilir ve gıda zehirlenmelerine yol açabilir 4.
Özetle, sağlık açısından risk teşkil edebilecek ürünler için STT, kalite ve lezzet açısından risk teşkil edebilecek ürünler için ise TETT daha önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: