Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Somon için en iyi sos, pişirme yöntemine ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı öneriler:
- Izgara somon için: Hardal ve bal sosu (2 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı dijon hardalı, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber) 1.
- Fırında somon için: Çitrus marinat sosu (yarım su bardağı taze sıkılmış portakal ve limon suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş rendelenmiş sarımsak, taze kekik veya fesleğen, tuz ve karabiber) 1.
- Tava somonu için: Zencefilli soya sosu (3 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil, 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı susam yağı) 1.
- Buharda somon için: Yoğurtlu dereotlu sos (yarım su bardağı yoğurt, yarım su bardağı ince doğranmış taze dereotu, 1 yemek kaşığı limon suyu, tuz ve karabiber) 1.
Ayrıca, somon için soya sosu, balzamik sirke ve çeşitli diğer sosların birleşimi de kullanılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: